perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kevättä odotellessa

Huh ollaan päästy jo maaliskuun puolelle! Kevät saapuu hitaalla ja varmalla otteella. Nyt on ollut hyvää aikaa suunnitella mitähän istutuksia sitä tänä vuonna laittaisi.

Asumme mieheni kanssa kerrostalossa, mutta onneksi on isovanhempieni mökki missä pääsemme kuokkimaan ja viljelemään. Ja tietysti parvekkeelle laitamme joka kesä yrttejä kasvamaan.

Tuleva kesä voi olla erilainen. Meillä on nimittäin haaveena oma koti ja oma piha. Rattaat on laitettu pyörimään, mutta vielä ei ole mitään kohdetta tiedossa. Olen ryhtynyt miettimään mitä istutuksia haluaisin omalle pihalle. En ole kukkaihminen tai mikään erikoinen viherpeukalo, mutta aina voi opetella. Varsinkin kun minulla on ystävänä varsinainen kasvi- ihminen niin tietoa ja apua varmasti saa, kun pyytää. Enimmäkseen haaveilen yrttilaatikoista ja salaattipenkeistä. Ja marjapensaista, omenapuista ja oman pihan vadelmista. Perunat ja porkkanat kuitenkin kasvatetaan mökillä niinkuin tähänkin asti.

Ehkä nämä suunnitelmat toteutuu tänä kesänä tai sitten ei. Millään ei ole kiirettä, kaikki aikanaan. Nyt vaan nautitaan kevät auringosta ja unelmoidaan kesästä.

 Tässä vielä yrtti- ja kasvikuvia viime kesän lähiöfestivaaleilta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti