keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Grilli kuumaksi.

Pääsin mukaan SAGAN ja indiedaysin yhteistyöpostaukseen Blogger's inspirations dayssa. Sain messuilta mukaan kassillisen SAGAn tuotteita, joita päätin testailla grillailun merkeissä.

Menimme mökille testaamaan iskän ostamaa uutta hiiligrilliä ja SAGAn kätevää grillauspeltiä. Ilma oli hiukan kehno, kun satoi vettä mutta meitä se ei haitannut.

Grillipelti tehdään leivinpaperista ja foliosta. Ensin leikataan pala foliota ja toinen pala leivinpaperia ja leivinpaperi asetetaan folion sisälle ja käännetään reunat ja pelti on valmis.
Lihat (tai mitä ikinä haluat grillata) nostetaan pellin päälle. Oli tosi kätevää kun grilli pysyi puhtaana eikä lihat jäännyt ritilään kiinni niinkuin yleensä tapahtuu. Miehet olivat huolissaan tuleeko lihaan grilliritilän jälkiä vai näyttääkö liha uunissa paistetulta. Pellistä huolimatta lihan pinnalle tuli kaunis jälki.
Koikeilimme myös paistaa kesäkurpitsat pellillä. Minulle yleensä käy niin että ohuet kasvikset putoaa ritilän välistä suoraan tuleen. Lopulta puolet on pudonnut ja puolet jäljellä. Tällä kertaa niin ei tapahtunut.
Minusta tämä grillipelti on todella hyvä keksintö. Ei tarvitse aina grillauksen jälkeen jynssätä ritilää puhtaaksi. Kasvikset pysyy pellin päällä eikä päädy tuleen. Maut eivät tartu toisiinsa, eikä tuotteet kiinni ritilään.Pakkauksessa oli myös eväspusseja. Kokeilin laittaa eväspussiin hot dogin ja syödä sen siitä. Näin kädetkin pysyi puhtaana, kun kaikki ylimääräinen täyte putosi pussiin.
Saran ruoka- annos.


Tein myös salaatin, missä oli:

Salaatinlehtiä
rucolaa
oliivia
fetajuustoa
kurkkua
ja kastikkeena oliiviöljyä.

Kaikenkaikkiaan meillä oli: lihaa, maissia, pekonia, hot dogeja, kesäkurpitsaa, vihersalaattia ja colewslata. Kesäkurpitsat valelimme yrteillä maustetuilla oliiviöljyseoksella ja suolalla.

Meinasimme myös tehdä täytettyjä sieniä, mutta kehnon sään takia jätettiin sienet seuraavaan kertaan. Jos joku innostuu kuitenkin niistä tässä vielä ohje.

Täytetyt sienet:

Tarvitset tuoreita herkkusieniä, mieluisaa tuorejuustoa ja pekonia.

Pese sienet ja irroita niiden jalka. Laita koloon mieluisaa tuorejuustoa ( esim. chili tuorejuusto sopii tähän kuin nakutettu ). Kääri pekoniin ja paista SAGA grillipellin päällä. Nauti.

Meillä oli ihana herkkuhetki.

2 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja ja toi on kyllä kätevä grillipelti ettei sotke ritilää turhaan

    VastaaPoista